
پروتئین سویا پس از تحقیقاتی که نشان داد ممکن است سطح کلسترول مضر را کاهش دهد، مرکز توجه قرار گرفت. متاآنالیز 38 آزمایش بالینی کنترل شده در سال 1995 نشان داد که خوردن تقریباً 50 گرم پروتئین سویا در روز (مقدار کمی به معنی 1½ پوند توفو یا هشت لیوان شیر سویا 8 لیوان!) به جای پروتئین حیوانی کلسترول مضر LDL را کاهش می دهد. این کاهش ها، در صورت تداوم در طول زمان، می تواند بیش از 20% خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر انواع بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. در پاسخ به این یافته، در سال 1999 سازمان غذا و دارو FDA به شرکت ها اجازه داد ادعا کنند رژیم های کم چربی اشباع و کلسترول که حاوی سویا هستند ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
بر اساس به روز رسانی جامع تحقیقات سویا توسط کمیته تغذیه انجمن قلب آمریکا (AHA) که در سال 2000 منتشر شد، خوردن 50 گرم سویا در روز LDL را در حدود 3 درصد کاهش می دهد که برخی از این تناقضات ممکن است به این دلیل باشد که سویا با انواع غذاهای جایگزین مقایسه شده است.
پروتئین سویا ممکن است تأثیر مستقیم بر کلسترول داشته باشد و غذاهای سویا به طور کلی برای قلب و عروق خونی مفید هستند اگر جایگزین گزینه های کمتر سالم مانند گوشت قرمز شوند و به دلیل اینکه مقدار زیادی چربی غیر اشباع، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی را ارائه می دهند، و چربی اشباع کمی دارند.
منبع: مرکز آموزش های دانشگاه هاروارد